1 Σεπτεμβρίου 2009

μια ησυχία σαν ερημιά



Ωραία λοιπόν, αυτά είναι τα νέα από το νησί που αφήσατε πίσω σας.
Αλλά, κι αν σας μείνει χρόνος, μην ανησυχήσετε για μας. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς, είναι νομοτελειακό πια:

Σβήσαν τα φώτα στην παραλία
ήρθ' ο Σεπτέμβρης
ήρθ' η βροχή
φεύγαν οι φίλοι
φεύγαν τα πλοία
πήγε χαμένη η εκδρομή


Η δικιά μας η εκδρομή, αυτή που την κάνουμε χωρίς να το κουνήσουμε από το νησί. Άλλωστε το νησί είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου (κι ας μην βγήκαμε ούτε με βάρκα από αυτό). Ακούσαμε, είδαμε, φτάνει. Όλα είναι εδώ -ή περνάνε να μας δουν βιαστικά.

Χάθηκα- χάθηκα μες στη ζωή μου
χάθηκες- χάθηκες μες στη βροχή


"Διαμάντια και μπλουζ" Στίχοι- μουσική -εδώ και ερμηνεία: Σταματης Κραουνάκης για την παράσταση "Διαμάντια και μπλουζ" σε κείμενα της Λούλας Αναγνωστάκη που ανέβηκε με τη Ζωή Λάσκαρη στη θετρική σκηνή Αθηναΐς τις περιόδους 2005- 2006 και 2006- 2007. Στη δισκογραφία κυκλοφορεί στο άλμπουμ του Σταμάτη Κραουνάκη "Πόσο σ' αγαπώ" (2007).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το έργο "Διαμάντια και μπλουζ" που ανέβηκε από τη Τζένη Καρέζη το 1990 και υπήρξε το κύκνειο άσμα της, έχει γράψει μουσική η Ελένη Καραΐνδρου. Σε στίχους της Λούλας Αναγνωστάκη υπάρχει το τραγούδι με τίτλο "Χάθηκα μέσα στη ζωή μου"
ερμηνευμένο από την Τζένη Καρέζη.

3 σχόλια:

  1. όμορφο κομμάτι, έχει μια δόση φθινωπορινής εγκατάλειψης, μια δόση γλυκειάς νοσταλγίας.
    Είναι ό,τι περισσότερο αγαπώ αυτήν την εποχή. Να φεύγουν όλοι και να ξεμένουμε σ΄αυτήν την παραλία, την όμορφα ερημική ενώ λίγες μέρες πριν ήταν σχεδόν ... Λούτσα...
    Το ενισχύει και το ασπρόμαυρο του βίντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή