20 Μαρτίου 2010

Εισιτήρια διπλά


Νέο άλμπουμ από την παρέα των τριών (Μποφίλιου- Ευαγγελάτου- Καραμουρατίδη), οι οποίοι σε μια εποχή που ευνοεί τα "εγώ" και τις μονάδες, εκείνοι επιμένουν στο "μαζί". Τίτλος "Εισιτήρια διπλά" και περιλαμβάνει 12 τραγούδια. Οι ρόλοι πάντα σταθεροί: Στη φωνή η Νατάσσα Μποφίλιου, στους στίχους ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και στη μουσική ο Θέμης Καραμουρατίδης.


Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακόμα ξεκάθαρη άποψη για το δίσκο. Από τις πρώτες ακροάσεις διαπίστωσα ότι υπάρχει αρκετό υλικό που θα μας απασχολήσει στο μέλλον ως μπλογκ. Ξεχώρισα ήδη κάποια τραγούδια ωστόσο είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το καλύτερο τραγούδι του δίσκου είναι αυτό που τον κλείνει.

Πρόκειται για ένα αγγλόφωνο κομμάτι με τίτλο Belle Reve και είναι η πρώτη φορά που μας δίνουν κάτι τέτοιο οι τρεις καλλιτέχνες, παρά την αγάπη τους για τη διεθνή μουσική. Γραμμένο για την ομώνυμη, βασισμένη σε μονόπρακτα του Τένεσυ Ουίλιαμς θεατρική παράσταση της Ομάδας Τεχνικό, το τραγούδι αποτελεί ιδανικό επίλογο σ' ένα δίσκο γεμάτο αναφορές στο Jacques Demy, τη Nina Simone, το Gregory Crewdson ακόμα και τη Σοφία Βέμπο.

Και παρότι στο μπλογκ αυτό δεν επιλέγουμε ποτέ αλλόγλωσσα τραγούδια (ανεξάρτητα αν αγαπάμε πολύ κι άλλα είδη τραγουδιού) νομίζω το συγκεκριμένο κομμάτι αξίζει την εξαίρεση.


We live alone,
we never own,
just borrow space,
in this natorious silent place





Belle Reve των Θέμη Καραμουρατίδη- Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Ερμηνεία: Νατάσσα Μποφίλιου μαζί με τη θεατρική ομάδα "Τεχνικό". Άλμπουμ: "Εισιτήρια διπλά" (2010). Τραγούδι γραμμένο για τη βασισμένη σε μονόπρακτα του Τένεσι Ουίλιαμς θεατρική παράσταση "Belle reve" της ομάδας Τεχνικό στην Τεχνόπολη το Φλεβάρη του 2010 (σκηνοθεσία Θωμάς Γκάγκας, μετάφραση Ερρίκος Μπελιές).

4 σχόλια:

  1. Ούτε κι εγώ εχω ξεκάθαρη αποψη..κι αυτό το φλού πολύ με φοβίζει...Οι στίχοι πάντως είναι αριστουργηματικοί..αλλά αρκεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από πολλές ακροάσεις και εξοικείωση με τον υλικό, βγάζω το συμπέρασμα αγαπητέ Τάκη ότι ο δίσκος έχει αρκετές μαγικές στιγμές. Εσύ καταστάλαξες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον έχεις ;; Ψαχνω να τον αγοράσω επειγόντως .... ξέρεις κάτι ;; sos sos email : dimitramusic18@gmail.com

      Διαγραφή
  3. οχι δέν μέ χει κερδίσει..τά θαύματα βλέπεις δύσκολα επαναλαμβάνονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή